Президентът на България и кметът на Русе откриха Държавното първенство по спортна стрелба

Президентът на България и кметът на Русе откриха Държавното първенство по спортна стрелба

Президентът Румен Радев и кметът на Русе Пенчо Милков откриха първото за града ни Държавно първенство по спортна стрелба, което се провежда в „Канев център“. Негови организатори са русенският клуб по спортна стрелба „Локомотив“ и Община Русе и с подкрепата на Общинската фондация „Русе – град на свободния дух“ и нейния партньор „АС –Строй“. Състезанието е тридневно, като заключителната част ще бъде в неделя. „Бъдете пример за младите хора, които предпочитат да действат, вместо само да стоят отстрани и да гледат“, каза в приветствието си държавният глава. Той пожела успех на новия председател на Българския стрелкови съюз Весела Лечева.

“Стрелбата е спорт, който даде много на нашата страна, но аз вярвам, че ни предстоят още много успехи“, каза кметът Пенчо Милков. На откриването 10-те най-добри стрелци на България за 2021 г. бяха наградени от Весела Лечева, а българските олимпийски шампиони през годините получиха от кмета почетни плакети с герба на Община Русе.

Държавното първенство по спортна стрелба ще събере повече от 120 момчета и момичета от цялата страна на възраст от 10 до 14 години. Те ще премерят сили в стрелбата с пушка и пистолет и ще се борят за индивидуални и отборни призове.